Isolatieglas

Isolatieglas

 

Veel warmte in huis gaat verloren. In een gemiddelde woning verdwijnt een kwart van de warmte door de muren, en door de ramen zelfs zo’n 40%.

 

Iso-Reno levert dubbele beglazing van AGC Flat Glass Europe. Door de samenstelling van 2 glasbladen met een spouw ertussen, wordt er meer warmte binnengehouden. Daardoor hoef je minder te stoken.

 

Sinds enkele jaren bestaat er HR-glas. Het geheim zit hem in de coating die op één van de glasbladen is aangebracht. Zo’n onzichtbaar laagje laat de zonnestralen door (dus gratis warmte) en weerkaatst anderzijds de warmte van binnen, zodat die niet ontsnapt. Een écht schild tegen de kou. Daardoor isoleert HR-glas tweemaal zo goed als gewoon dubbel glas. Zo kun je grotere ramen plaatsen, zonder schrik voor je energierekening. Je hebt het lekker warm, zelfs in de buurt van de ramen.

Laat u door ons adviseren over de mogelijkheden

van isolatieglas in uw woning.

 

Bel of mail ons voor meer informatie of kom langs in onze showroom.

iso reno

HR-Glas


 

 

HoogRendementsglas ofwel low-e glas noemen we ook superisolerend glas omdat je minder energie verbruikt voor meer warmte. Binnen het gamma HR-beglazingen kun je zelf het isolatievermogen bepalen en kiezen uit: Top N+ en Energy N, dat tevens zonwerend is.

U-waarde


 

 

Wil je warmte-isolerend glas plaatsen, let dan op de U-waarde. De U-waarde geeft het warmteverlies aan en wordt uitgedrukt in W/(m2.K) (Watt per vierkante meter en per graad Kelvin). Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

 

Even vergelijken:
de U-waarde van enkel glas bedraagt 5,8 tegenover 2,8 bij dubbel glas en daalt tot slechts 1,1 bij superisolerend glas.

Coatings


 

 

Bijna onzichtbare coatings bestaan uit metaaloxiden die het glas warmte-isolerende of zonwerende eigenschappen geven.

 

Er bestaan 2 soorten coatings:

– Harde of pyrolytische coatings worden on line op het nog warme glas aangebracht. Ze kunnen gemakkelijk worden verhandeld en verwerkt.
– Zachte coatings of vacuüm coatings worden in een magnetron – dus onder vacuüm – aangebracht. Hun isolatieeigenschappen zijn weliswaar beter dan die van harde coatings, maar ze zijn kwetsbaarder en moeten daarom in dubbele beglazing worden verwerkt.